Billigare och mindre kända alternativ i Paris

Det kan ju vara så att du har drömt till exempel om att äta mat på en restaurang som har en eller flera Michelinsstjärnor och då är Paris rätta stället för då har du drygt 70 olika matställen som har dessa eftertraktade stjärnor, vilket gör staden till världens första och främsta matstad!

En sak som dessa restauranger har gemensamt är att de är rätt så dyra att besöka men naturligtvis erbjuder Paris billigare alternativ för dig som älskar fransk mat. Besök därför någon mindre känd restaurang, som kända kockar mycket väl kan äga eller jobba på ändå.

Några bra exempel på sådana matställen är, Le Comtoir du Relais och de har ingen färdigtryckt meny, utan erbjuder mat att servera på de råvaror som finns för dagen. Eller så kan du besöka La Coupole som lagar klassiska franska rätter till ett överkomligt pris.

Det går faktiskt också komma undan med att bo lite billigare i Paris. För det är bara att konstatera att det annars kan kosta skjortan för att bo på några av de mest kända hotellen. Men naturligtvis erbjuds du som vill övernatta i Paris, billigare alternativ och detta utan att bo i yttre kanten av staden. Ett av hotellen som är populära bland övernattande Parisbesökare är Hotel Prince Monceau bara ligger cirka tre kilometer från centrum på Rue de Saussure och i närheten av både sevärdheter och restauranger. Dessutom nära Parc Monceau och det står pick-nick på schemat.

Du kan också boka in dig på Hotel Modial som bara ligger cirka en kilometer från centrum på Cite Bergete och i närheten av Galleries Lafayette. Annars kan Hotel Agenor vara ett alternativ som också ligger cirka tre kilometer från centrum på Rue Cels och nära Fondation Cartier pour I´Art Contemporain.

Detta var bara ett axplock av billigare och kända alternativ i Paris för dig som inte har så mycket i röra dig med, vilket gör att du kan ta del av vad staden har att erbjuda dig ändå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *