Mat & vin i Paris

Det är många som åker till Paris för att få uppleva och framför allt smaka alla goda franska maträtterna och vinerna som Frankrike har att erbjuda. Antingen kan du göra det helt och hållet på egen hand eller så väljer du att ta del av olika guidade turer.

För det finns åtskilliga turer som du kan delta i, om du är en älskare av den franska maten och deras viner. Dessutom kan du kombinera detta med sightseeing också och får uppleva och lära dig massor av historia saker om och vad som har skett i Paris en gång i tiden.

Här kommer ett axplock vad Paris har att erbjuda mat- och vinälskare:

Du kanske vill börja med en tre-rätters middag i Eiffeltornet och för att sedan avsluta med en härlig kryssning på Seine. Vill du hellre kombinera middagen med underhållning kan du göra det på den berömda Lido de Paris och se deras show.

Vill du hellre röra på dig och samtidigt smaka på mat, kan du gå en Food Walking Tour i Marais District. Då får du smaka på den lokala maten och ostar, samtidigt som det går att se de franska hantverket utövas längs stadens gator. I turen så ingår det bland annat ett besök på den äldsta inomhusmarknaden i Pari, Marche de Enfants Rouges och där får du smaka på lokala specialiteter.

Är det drycker du är ute efter att få provsmaka, går det bra att delta i olika provsmakningskvällar i olika vinkällare runt om i staden. Då du kan provsmaka viner från olika regioner så som Rhone och Bordeaux, samt champagne. Samtidigt som du får reda på fakta om vinerna och hur du ska läsa de franska vinetiketterna.

Ibland kan det vara riktigt gott med något sött, då passar det bra med att gå en Paris Food Walk i Montmartre då du erbjuda att smaka massor av lokala godsaker så som éclairs, makroner och naturligtvis choklad och praliner som är egentillverkad, plus annat gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *