Paris på ett nytt sätt

Det är så otroligt lätt att hamna i turistfällorna och då kvittar det var du befinner dig i världen. Därför är det inte helt fel att försöka att inte hamna i dessa, utan upptäcka Paris från en helt ny besöksvinkel, då du aktivt letar upp nya spännande sevärdheter.

Fördelen är att du dels slipper trängas med tusentals andra besökare i Paris, men framför allt får du vara med om speciella och unika sevärdheter och upplevelser som inga andra har gjort när de har besökt Paris, eller vilka ställen man besöker. Du får ett helt nytt perspektiv!

I Paris är en av turistfällorna, i och för sig väldigt pittoresk, den västra stranden. Men besöker du istället Canal St Martin kan du få uppleva och träffa de bohemer, eller som de kallas i staden, Bobo som betyder bourgeois bohemian, i Stockholm kallas sådant folk för hipsters. Dessa bohemer samlas runt Canal St Martin och har häftiga butiker, moderna caféer och pretentiöslösa barer. Området är numera väldigt likt Stockholms Sofo och Brooklyns Williamsburg i New York.

Gillar du att gå på marknader där det finns vackra gamla saker finns det ställen som du kan besöka och undvika övriga turister. Det är bland annat Merci som är en väldigt magiskt butik och ligger i en nedlagd tapetfabrik i Marais. På innergården hittar du butiken som är en oas fylld med lampor, porslin, accessoarer och annat smått och gott.

Annars kan du besöka vintagemarknaderna Marché aux puces de la porte de Vanves och Les Puces de Saint-Ouen, som är öppna några dagar i veckan för att strosa runt bland gamla prylar. Känner du hellre för att röra på dig kan du alltid besöka Bellevilles höjder där du får en helt otrolig utsikt över Paris och där finns en liten park som är perfekt för picknick.

En oas mitt i staden är den vackra kanalen Canal Saint-Martin som slingrar sig genom Paris, med små gröna broar som ger dig möjlighet att njuta av lugnet mitt i Paris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *