Sevärdheter som du inte får missa i Paris

Paris har så otroligt mycket att erbjuda för sig som besöker denna mytomspunna och legendariska stad. Då är det vissa platser och sevärdheter du inte bör missa.

Den okända soldaten grav

Den okända soldaten grav ligger vid foten av Triumfbågen och är en symbol för alla de soldater som dog i första världskriget.

Latinkvarteren

Latinkvarteren har fått namn efter att här pratades det bara latin under medeltiden och har sedan dess blivit förknippat med konst, film, akademiker och intellektuella. Numera är det mysiga kvarter med bistros och caféer.

Montparnassetornet

Montparnassetornet är ett relativt nytt inslag i Parisvyn och är ett torn som byggdes 1969-72 och har 59 våningar och är 210 meter högt, samt är näst högsta byggnaden i Paris.

Bastiljen

Bastiljen som stormades under den franska revolutionen den 14 juli 1789 och är en gammal fästning och skulle försvara Paris och har varit ett fängelse.

Katakomberna

Katakomberna är ett stort nätverk av hemliga gångar och har använts till hemliga möten och transportsträckor, samt att så småningom bli en begravningsplats får åtskilliga parisare för att förhindra sjukdomar.

Lilla Frihetsgudinnan

Lilla Frihetsgudinnan är en kopia av den staty som finns i New York och är 11 meter hög, samt tillverkad av brons som du hittar på ön Grenelle mitt i Seine.

Moulin Rouge

Moulin Rouge är den mytomspunna nattklubben med sin röda kvarn och byggdes 1889, numera kan du gå på föreställning för vuxna där.

Phantéon

Phantéon är ett stort mausoleum där många kända personer är begravda så som Voltaire och Jean-Jacques Roussseau.

Place de la Concorde

Place de la Concorde är ett stort område med bland annat sevärdheten med obelisken som skänktes från Egypten och här utfördes många avrättningar med hjälp av giljotin. Några som har blivit avrättade här är: Kung Ludvig den XVI, Drottning Marie Antoinette och Robespierre, för att nämna några.

Montmartre

Montmartre är de gamla ökända konstnärskvarteren och är fyllt med pittoreska hus och en underbar utsikt över Paris. Kända konstnärer fanns förr här så som Picasso och Monet. Dessutom har dessa kvarter, i södra delen, Paris sexkvarter med sexklubbar och sexbutiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *