Topp tio av sevärdheter i Paris

Det finns vissa platser och sevärdheter som ligger på topp tio i Paris och tillhör de som är populärast bland alla besökare i Paris.

Eiffeltornet

Eiffeltornet är den plats alla vill besöka och förknippas med Paris och är efterliknad världen över. Det finns hiss och trappor, om du känner för att bege dig upp i tornet för att njuta av utsikten över Paris.

Notre-Dame

Notre-Dame är den legendariska katedralen i gotisk stil och det tog över 200 bygga den. Katedralen anses vara den som är vackrast i hela Europa.

Champs Elysées

Champs Elysées är den mest kända boulevarder i världen och du hittar den mitt i Paris. Den sträcker sig över två kilometer och är kantad med butiker för den shoppingsugna.

Triumfbågen

Triumfbågen byggdes i början av 1800-talet, på Napoleons begäran som ett monument över hans seger i Austerrlitz 1805. Det finns 300 trappsteg upp till toppen av bågen som är drygt 50 meter högt och där uppe kan du beundra Paris.

Sacré Coeur

Sacré Coeur är en kyrka och namnet betyder det “Heliga hjärtat” och är byggd på Paris högsta punkt, ovanpå Montmartre kullen. Kyrkan är bland de servärdehter som är mest besökta i staden.

Louvren

Louvren som är Frankrikes mest betydande nationalmuseum som är hemmet för den berömda målningen Mona Lisa målad av Leonardo Da Vinci och har den berömda glaspyramiden på gården.

Père-Lachaise

Père-Lachaise är staden största kyrkogård och är populär hos många turister som besöker Paris. Detta tack vare att det ligger många legendarer begravda där, så som Molière, Oscar Wilde, Edith Piaf och Jim Morrisson.

Musée d´Orsay

Musée d´Orsay nytt museum är finns i en gammal järnvägsstation och har konstverk av Monet och Van Gogh för att bara nämna några.

Musée de I´Armée Invalides

Musée de I´Armée Invalides tillhör den anrika franska militärhistorien och är ett antal byggnader och här hittar du Napoleon Bonapartes begravd.

Versailles

Versailles är ett slottet strax utanför Paris, som kung Ludvig den XIV lät bygga under 1600-talet och där kan du få se den berömda spegelsalen, samt den lyx och flärd de kungliga hovet levde när de var på landsbygden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *